Cigánypecsenyés langalló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 csomag szárított élesztő (7 g) (nagyon puha lesz tőle a tészta. Ennél a friss élesztő kevésbé jött be, ráadásul ez így nem is olyan macerás)
- langyos víz
- 2 ek olvasztott zsír vagy olaj
Feltét:
- 4-5 szelet sült hús pl tarja
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl (több nem árthat)
- kevés só
- füstölt szalonna ízlés szerint
- sajt
- kevés pirospaprika
- tojás (igény szerint)
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk és élesztőt és a sót. Kevés langyos vizet adunk hozzá, majd elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Kelesztés után újra átgyúrjuk, majd közepes tepsi méretére nyújtjuk, de lehet kerekre is készíteni, akkor két langallóra elég ez a tésztamennyiség. Beleterítjük a tepsibe, majd újra kelesztjük.
A tejfölt kevés sóval kikeverjük, majd a vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tésztát lekenjük a tejfölös mázzal, egy keveset hagyjunk a tetejére, majd rászórjuk az apróra vágott húst, szalonnát, majd a maradék tejfölt rákanalazzuk, a sajtot is rászórjuk (lehet füstölt vagy sima is, ki milyet szeretne), majd a paprikát és tetszés szerint ütünk a tetejére tojást.
175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a sajt elolvadt, a tojás pedig megsült, akkor kész a langalló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »