Cigánypecsenyés langalló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 csomag szárított élesztő (7 g) (nagyon puha lesz tőle a tészta. Ennél a friss élesztő kevésbé jött be, ráadásul ez így nem is olyan macerás)
- langyos víz
- 2 ek olvasztott zsír vagy olaj
Feltét:
- 4-5 szelet sült hús pl tarja
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl (több nem árthat)
- kevés só
- füstölt szalonna ízlés szerint
- sajt
- kevés pirospaprika
- tojás (igény szerint)
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk és élesztőt és a sót. Kevés langyos vizet adunk hozzá, majd elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Kelesztés után újra átgyúrjuk, majd közepes tepsi méretére nyújtjuk, de lehet kerekre is készíteni, akkor két langallóra elég ez a tésztamennyiség. Beleterítjük a tepsibe, majd újra kelesztjük.
A tejfölt kevés sóval kikeverjük, majd a vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tésztát lekenjük a tejfölös mázzal, egy keveset hagyjunk a tetejére, majd rászórjuk az apróra vágott húst, szalonnát, majd a maradék tejfölt rákanalazzuk, a sajtot is rászórjuk (lehet füstölt vagy sima is, ki milyet szeretne), majd a paprikát és tetszés szerint ütünk a tetejére tojást.
175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a sajt elolvadt, a tojás pedig megsült, akkor kész a langalló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

