Cigánypecsenyés langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Cigánypecsenyés langalló

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g) (nagyon puha lesz tőle a tészta. Ennél a friss élesztő kevésbé jött be, ráadásul ez így nem is olyan macerás)
  • langyos víz
  • 2 ek olvasztott zsír vagy olaj

Feltét:

  • 4-5 szelet sült hús pl tarja
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl (több nem árthat)
  • kevés só
  • füstölt szalonna ízlés szerint
  • sajt
  • kevés pirospaprika
  • tojás (igény szerint)

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk és élesztőt és a sót. Kevés langyos vizet adunk hozzá, majd elkezdjük összedolgozni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Kelesztés után újra átgyúrjuk, majd közepes tepsi méretére nyújtjuk, de lehet kerekre is készíteni, akkor két langallóra elég ez a tésztamennyiség. Beleterítjük a tepsibe, majd újra kelesztjük.

A tejfölt kevés sóval kikeverjük, majd a vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A tésztát lekenjük a tejfölös mázzal, egy keveset hagyjunk a tetejére, majd rászórjuk az apróra vágott húst, szalonnát, majd a maradék tejfölt rákanalazzuk, a sajtot is rászórjuk (lehet füstölt vagy sima is, ki milyet szeretne), majd a paprikát és tetszés szerint ütünk a tetejére tojást.

175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a sajt elolvadt, a tojás pedig megsült, akkor kész a langalló.