Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Carbonara spagetti recept

Carbonara spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg spagetti
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg Parmezán
    • 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
    • frissen őrölt feketebors

    Elkészítése:

    A szalonnát vékony csíkokra vágom, és lassú tűzön kiolvasztom a zsírját, majd megpirítom. (Lehet kevés olívaolajat is aláönteni, de a szalonnából elég zsír sül ki.) Közben kifőzöm a tésztát, és a tűzön összemelegítem a szalonnával.

    A tojásokat felverem, és elkeverem benne a reszelt sajtot meg a borsot. (Ezt is lehet változtatni aszerint, hogy egész tojásokat, csak a sárgáját, vagy vegyesen adjuk az ételhez.) Most jön a lényeg: a szalonnás tésztát lehúzom a tűzről, és úgy forgatom össze a tojásos keverékkel, hogy ne süljön rá, mint a tojásos nokedlinél, csak épp kicsit szószosra sűrűsödjön.

    A spagetti főzőlevével még szükség és ízlés szerint hígítható a mártás állaga. Sajttal szórva tálalom.

    Tipp:

    Akinek a pénztárcája megengedi, és be is tudja szerezni, az Pecorino-t és Pancetta-t használjon a hagyományosabb íz eléréséhez. Hazai viszonylatban a Bacon is jó lehetőség, de a húsos füstölt szalonna csoportjában nálam a kolozsvári a befutó. Az sem része a receptnek, hogy a borson kívül mással ízesítsem, de nehezen tudnám figyelmen kívül hagyni, hogy az erkélyünkön zöldellnek az illatos fűszernövények (köztük az olaszos kakukkfű, oregánó, bazsalikom). Só pedig nem is kell, illetve csak csínján a szalonna ízének függvényében. Itt jegyzem meg a fokhagymát is: egy szétlapított gerezdet a szalonnával együtt is lehet pirítani, és a tojásba is lehet nyomni még pár gerezdet, de ezzel megint eltávolodunk a valódi ízvilágtól. Kérdés, hogy melyik az igazi, eredeti recept, de minden bizonnyal Olaszhonban is tájegységenként változó, mint pl. nálunk a halászlé készítése.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá