Burgonyás lepény paradicsomszósszal recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 4 közepes főtt burgonya
- 1 teás kanál só
- 3-4 evőkanál tejföl
- 3 dl langyos víz
- 1 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
Paradicsomszósz:
- 8 közepes paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- cukor
- bazsalikom
Elkészítése:
A megfőtt burgonyát megtörjük, az élesztőt a cukros vízbe megfuttatjuk, összegyúrjuk a többi hozzávalóval és egy könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk.
Egy órát pihentetjük. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk és kockára vágjuk. Feltesszük főni az apróra vágott foghagymával sóval, cukorral, ízlés szerint. A legvégén ízesítjük bazsalikommal. A tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tetejét kicsit beolajozzuk.
Lassú tűzön szép barnára sütjük. Mikor langyosra hűlt felszeleteljük, a tetejére paradicsomszószt teszünk és megszórjuk kis reszelt sajttal.
Tipp:
A paradicsomszószhoz konzerv paradicsomot is lehet használni, de azt nem kell addig főzni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »