Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lángos recept

Burgonyás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 1,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • cukor
    • olaj

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk és betesszük a konyhába, hogy felmelegedjen. A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál cukrot, 1 ek lisztet, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. Amikor elkezdett feljönni az élesztő adunk még hozzá 2-3 ek lisztet és elkeverjük, majd újra felfuttatjuk.

    A lisztet eldolgozzuk az áttört burgonyával, hozzáadjuk az élesztős keveréket és a maradék tejet, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett edényben, letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd egyforma, kb fél tenyérnyi darabokat vágunk a tésztából. Olajos kézzel cipóvá formázzuk egyenként a darabokat és még 15-20 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztákat serpenyő nagyságúra húzogatjuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

    A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá