Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai torta recept

Bolognai torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg darált hús (jelen esetben fele sertés, fele marha darált húst használtam)
    • 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szelet zeller vagy halványító zeller (szárzeller)
    • 1 hagyma
    • 1-2 friss hámozott paradicsom húsa
    • friss bazsalikom ( szárítottal helyettesíthető)
    • kevés oregánó
    • olaj,
    • só, cukor, bors
    • sajt(reszelt vagy lapka sajt)
    • 500g penne tészta
    • 24-es kapcsos tora forma
    • 2 nagy darab alufólia

    Elkészítése:

    Összevágjuk kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Kevés olajon sóval megdinszteljük, majd bele tesszük a paradicsompürét, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket és a borsot.

    Kevés vizet teszünk hozzá, majd a húst is hozzá keverjük. A hámozott paradicsomot, melynek a magját is eltávolítottuk, felkockázva hozzá adjuk. Közben kifőzzük a penne tésztát sós, olajos vízben al dente, azaz ne főzzük túl puhára és ne kóstoljunk sokat belőle, mert minden darabra szükség lesz!

    Ha kész leszűrjük, öblítjük!
    Közben, ha már elvesztette a hús a nyers színét és kóstoltuk is a bolognai szószunkat, hogy igényel-e még bármilyen módosítást, el is zárhatjuk.

    A torta formát nagyon kevés(!) olajjal bekenjük, ha van ecset azzal. Oldalra fordítjuk és megkezdjük a tészta besorakoztatását, ami egy kis türelmet igényel. A formát egészen a művelet elvégzéséig oldalt kell tartani, mert ha visszafordítjuk elborulhat a tészta. Amikor elkészültünk alátesszük az alufóliát, ami legalább a forma oldalának közepéig ér. Erre az ért van szükség, mert a szósz szivároghat a formából.

    A tésztára öntjük a szószunkat, ráesszük a sajtot és betesszük a sütőbe. Amikor a sajt elolvadt és szép színt kapott, akkor kész az egész fogásunk. Kivesszük a sütőből és, ha kicsit hűlt késsel óvatosan végiglazítjuk a forma szélénél.
    A kapcsos forma oldalát kinyitjuk és úgy lehúzzuk, hogy az alufólia még körbeölelje a bolognainkat, megtartva az esetleg eldűlni készülő tésztákat.

    Frissen, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá