Bolognai torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús (jelen esetben fele sertés, fele marha darált húst használtam)
- 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
- 1 szál sárgarépa
- 1 szelet zeller vagy halványító zeller (szárzeller)
- 1 hagyma
- 1-2 friss hámozott paradicsom húsa
- friss bazsalikom ( szárítottal helyettesíthető)
- kevés oregánó
- olaj,
- só, cukor, bors
- sajt(reszelt vagy lapka sajt)
- 500g penne tészta
- 24-es kapcsos tora forma
- 2 nagy darab alufólia
Elkészítése:
Összevágjuk kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Kevés olajon sóval megdinszteljük, majd bele tesszük a paradicsompürét, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket és a borsot.
Kevés vizet teszünk hozzá, majd a húst is hozzá keverjük. A hámozott paradicsomot, melynek a magját is eltávolítottuk, felkockázva hozzá adjuk. Közben kifőzzük a penne tésztát sós, olajos vízben al dente, azaz ne főzzük túl puhára és ne kóstoljunk sokat belőle, mert minden darabra szükség lesz!
Ha kész leszűrjük, öblítjük!
Közben, ha már elvesztette a hús a nyers színét és kóstoltuk is a bolognai szószunkat, hogy igényel-e még bármilyen módosítást, el is zárhatjuk.
A torta formát nagyon kevés(!) olajjal bekenjük, ha van ecset azzal. Oldalra fordítjuk és megkezdjük a tészta besorakoztatását, ami egy kis türelmet igényel. A formát egészen a művelet elvégzéséig oldalt kell tartani, mert ha visszafordítjuk elborulhat a tészta. Amikor elkészültünk alátesszük az alufóliát, ami legalább a forma oldalának közepéig ér. Erre az ért van szükség, mert a szósz szivároghat a formából.
A tésztára öntjük a szószunkat, ráesszük a sajtot és betesszük a sütőbe. Amikor a sajt elolvadt és szép színt kapott, akkor kész az egész fogásunk. Kivesszük a sütőből és, ha kicsit hűlt késsel óvatosan végiglazítjuk a forma szélénél.
A kapcsos forma oldalát kinyitjuk és úgy lehúzzuk, hogy az alufólia még körbeölelje a bolognainkat, megtartva az esetleg eldűlni készülő tésztákat.
Frissen, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »