Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai spagetti kicsit másképpen recept

Bolognai spagetti kicsit másképpen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 csipet bors
    • 1 csipet morzsolt oregánó
    • 1 csipet morzsolt bazsalikom
    • 4 dl bolognai paradicsomszósz
    • 50 dkg spagetti tészta
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és kb. 1 dl vízzel felöntve fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

    A spagetti tésztát sós vízben megfőzzük, átöblítjük, hagyjuk lecsöpögni. A megpuhult húst a paradicsomszósszal felöntjük, összeforraljuk.

    A tésztát tányérra rendezzük, kanalazunk rá a paradicsomos húsból, megszórjuk sajttal.

    Egy kicsit rámelegítünk, hogy megolvadjon a sajt a tetején.

    Tipp:

    Kicsit csaltam, mert nem saját, hanem bolti szószt használtam. Azt hiszem néha bocsánatos bűn.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá