Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai spagetti gombával recept

Bolognai spagetti gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús (vagy pulykacomb)
    • 50 dkg spagetti tészta
    • 50 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • oregano
    • bazsalikom
    • 3 dl ketchup
    • 4 dl paradicsompüré
    • cukor, ízlés szerint
    • 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)

    Előkészítés:

    A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.

    Elkészítés:

    A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük /vagy össze is keverhetjük/ és reszelt sajttal megszórjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá