Bolognai spagetti recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- só
- őrölt bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 kg sertéshús
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti (száraz)
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Ledarálom a húst. A szalonnát apró kockára vágom, és az olajon kisütöm. Ezután megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és rögtön felöntöm a borral.
Hozzákeverem a darált húst, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerekkel.
Fedő alatt 15-20 perc alatt készre párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem, és összeforralom.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Reszelt sajttal tálalom.
A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »