Bolognai spagetti recept

Hozzávalók:
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehér bor
- só
- őrölt bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 kg sertéshús
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti (száraz)
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
Ledarálom a húst. A szalonnát apró kockára vágom, és az olajon kisütöm. Ezután megdinsztelem rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd ráteszem az áttört fokhagymát, és rögtön felöntöm a borral.
Hozzákeverem a darált húst, sózom, borsozom, és megszórom a fűszerekkel.
Fedő alatt 15-20 perc alatt készre párolom. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótolom. Ezután paradicsompürével összekeverem, és összeforralom.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Reszelt sajttal tálalom.
A bolognai spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »