Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai sajtos rakott tészta recept

Bolognai sajtos rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • maradék bolognai ragu (kb. 30 dkg darált húsból)
    • rövid csőtészta (kb. 25 dkg)
    • 4 dl tejföl
    • 30 dkg reszelni való sajt
    • bors
    • vaj

    Elkészítése:

    A korábbi spagettiből megmaradt bolognai ragut, vagy maradék pörköltet is (ledarálva) kiválóan használhatjuk ehhez az egyszerű, de tápláló és finom mindennapi ételhez.

    A tésztát sós vízben félig előfőzzük (kb. 5 percig). Kivajazott hőálló tepsibe (pl. jénai, vagy agyagtál) alsó rétegként lefektetjük az előfőzött tészta egy részét, és reszelt sajtot szórunk rá. Következő rétegként ráöntjük a bolognai ragut, és erre is sajtot szórunk. Harmadik rétegként ismét tésztát és sajtot fektetünk rá, amire ismét egy húsos réteg kerül. A húsos rétegek fektetésekor szaftot is tehetünk bele bátran, így nem fog a tészta kiszáradni.

    A legfelső húsos rétegre ráöntjük a maradék sajttal kikevert tejfölt, és az egészet kb. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje halványan megbarnul (kb. 30-40 perc).

    Tipp:

    Sütés után, a kiszedés előtt hagyjuk kicsit állni a tepsiben, így könnyebben és szebben ki tudjuk tálalni egy szélesebb kiszedő lapáttal. Petrezselyem levéllel, vagy bazsalikommal is díszíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá