Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai rakott palacsinta recept

Bolognai rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sós palacsinta (kb 10 darabhoz):

    • 30 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • 1,5 ek olaj
    • 1,5 csipet só

    Bolognai ragu:

    • 3 ek olívaolaj
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 250 g darált hús
    • 3 közepes sárgarépa
    • 200 g zellergumó
    • 3 paradicsom
    • 1 kis doboz konzerv kukorica
    • 500 g passzírozott paradicsom konzerv
    • 3 ek balzsamecet
    • só, bors
    • oregánó, őrölt kömény
    • 1 dl fehérbor
    • cukor

    Rétegezéshez:

    • 200 g krémsajt
    • 100 g főzőtejszín
    • csipet szerecsendió
    • 150 g reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olíva olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval. Beletesszük a kukoricát, a hámozott, apróra vágott paradicsomot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt zellert és sárgarépát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal.

    Belekeverjük a darált húst, a balzsamecetet, a fehérbort és ízlés szerint cukrot. Lassú tűzön minimum 2 órát főzzük.

    A palacsinta tészta hozzávalóit kézi habverő segítségével csomómentesen elkeverjük. Egy nagyobb teflonos serpenyőben (olaj nélkül), kicsit vastagabbra hagyva kisütjük.

    Az elkészült palacsintákba elsimítunk 2-3 ek. ragut majd két oldalán kicsit behajtjuk, aztán feltekerjük.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk és belefektetjük a palacsinták felét. Összekeverjük a krémsajtot a főzőtejszínnel és a szerecsendióval. A felét rákenjük a palacsinták tetejére, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. Rátesszük a többi palacsintát, megkenjük a maradék sajtkrémmel, majd rászórjuk a reszelt sajt másik felét. Az egészet meghintjük egy kevés oregánóval és apróra vágott snidlinggel.

    220 fokon kb 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá