Bolognai rakott palacsinta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Sós palacsinta (kb 10 darabhoz):

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 dl tej
  • 1,5 ek olaj
  • 1,5 csipet só

Bolognai ragu:

  • 3 ek olívaolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g darált hús
  • 3 közepes sárgarépa
  • 200 g zellergumó
  • 3 paradicsom
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 500 g passzírozott paradicsom konzerv
  • 3 ek balzsamecet
  • só, bors
  • oregánó, őrölt kömény
  • 1 dl fehérbor
  • cukor

Rétegezéshez:

  • 200 g krémsajt
  • 100 g főzőtejszín
  • csipet szerecsendió
  • 150 g reszelt sajt