Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai ragus pizza recept

Bolognai ragus pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 csomag istant élesztő
    • 400g liszt
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • annyi langyos víz, amennyit felvesz (kb. 2 dl)
    • 2 evőkanál olíva olaj

    Feltéthez:

    • 500 g darálthús
    • 2 kis üveges paradicsomszósz
    • olíva olaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 1 kk oregano
    • 1 kk bazsalikom
    • 20 dkg pizzamozarella

    Elkészítése:

    Elsőként a húsragut készítjük el, olíva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük. Mikor ez kész, előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

    Eközben elkészítjük a tésztát. A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az olajat, majd a vízzel és a robotgéppel sima tésztát készítünk. (AZ ÉLESZTŐT NEM KELL FELFUTTATNI!)

    Egy nagy tepsit belisztezünk, és a tésztát akkorára kinyújtjuk, hogy beterítse az egészet. Így végeredményképp a tészta vékony lett, ami szerintem alapvető egy jó pizzánál! A tészta tetejét bekenem olíva olajjal, majd a tésztára kenem egyenletesen a ragut. Megszórom bazsalikommal, és ráreszelem a sajtot.

    200 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá