Bolognai ragus pizza recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 csomag istant élesztő
- 400g liszt
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- annyi langyos víz, amennyit felvesz (kb. 2 dl)
- 2 evőkanál olíva olaj
Feltéthez:
- 500 g darálthús
- 2 kis üveges paradicsomszósz
- olíva olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 kk oregano
- 1 kk bazsalikom
- 20 dkg pizzamozarella
Elkészítése:
Elsőként a húsragut készítjük el, olíva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük. Mikor ez kész, előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Eközben elkészítjük a tésztát. A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az olajat, majd a vízzel és a robotgéppel sima tésztát készítünk. (AZ ÉLESZTŐT NEM KELL FELFUTTATNI!)
Egy nagy tepsit belisztezünk, és a tésztát akkorára kinyújtjuk, hogy beterítse az egészet. Így végeredményképp a tészta vékony lett, ami szerintem alapvető egy jó pizzánál! A tészta tetejét bekenem olíva olajjal, majd a tésztára kenem egyenletesen a ragut. Megszórom bazsalikommal, és ráreszelem a sajtot.
200 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük.