Bolognai ragus pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 csomag istant élesztő
- 400g liszt
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- annyi langyos víz, amennyit felvesz (kb. 2 dl)
- 2 evőkanál olíva olaj
Feltéthez:
- 500 g darálthús
- 2 kis üveges paradicsomszósz
- olíva olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 kk oregano
- 1 kk bazsalikom
- 20 dkg pizzamozarella
Elkészítése:
Elsőként a húsragut készítjük el, olíva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük. Mikor ez kész, előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Eközben elkészítjük a tésztát. A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az olajat, majd a vízzel és a robotgéppel sima tésztát készítünk. (AZ ÉLESZTŐT NEM KELL FELFUTTATNI!)
Egy nagy tepsit belisztezünk, és a tésztát akkorára kinyújtjuk, hogy beterítse az egészet. Így végeredményképp a tészta vékony lett, ami szerintem alapvető egy jó pizzánál! A tészta tetejét bekenem olíva olajjal, majd a tésztára kenem egyenletesen a ragut. Megszórom bazsalikommal, és ráreszelem a sajtot.
200 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »