Bolognai ragus pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 csomag istant élesztő
  • 400g liszt
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • annyi langyos víz, amennyit felvesz (kb. 2 dl)
  • 2 evőkanál olíva olaj

Feltéthez:

  • 500 g darálthús
  • 2 kis üveges paradicsomszósz
  • olíva olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 kk oregano
  • 1 kk bazsalikom
  • 20 dkg pizzamozarella

Elkészítése:

Elsőként a húsragut készítjük el, olíva olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd a fűszereket és a paradicsomszószt is hozzáadva készre főzzük. Mikor ez kész, előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Eközben elkészítjük a tésztát. A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az olajat, majd a vízzel és a robotgéppel sima tésztát készítünk. (AZ ÉLESZTŐT NEM KELL FELFUTTATNI!)

Egy nagy tepsit belisztezünk, és a tésztát akkorára kinyújtjuk, hogy beterítse az egészet. Így végeredményképp a tészta vékony lett, ami szerintem alapvető egy jó pizzánál! A tészta tetejét bekenem olíva olajjal, majd a tésztára kenem egyenletesen a ragut. Megszórom bazsalikommal, és ráreszelem a sajtot.

200 fokos sütőben (légkeverés) kb. 20 perc alatt készre sütjük.