Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai lasagne recept

Bolognai lasagne
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Bolognai mártáshoz:

    • 3 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • fél zeller
    • olaj
    • paradicsompüré
    • 1 fej hagyma
    • fél kg darált hús
    • ketchup
    • só, bors, oregánó, rozmaring, fokhagyma

    Besamelhez:

    • 5 dkg vaj
    • 4 kanál liszt
    • 1 l tej
    • só, bors, szerecsendió
    További hozzávalók:
    • fél kg lebbencs tészta
    • sajt

    Elkészítése:
    A bolognai mártást elkészítem: kevés olajon megfuttatom a felaprított zöldségeket, majd felöntöm paradicsompürével és egy kis vízzel. Miután puhára párolódtak leturmixolom. Kevés olajon hagymát üvegesítek. Rádobom a darált húst, megfűszerezem, egy kevés ketchupot is nyomok rá, majd a turmixot is ráöntöm, és készre párolom. A besamelt elkészítem: a vajat felolvasztom, majd rákanalazom a lisztet és folytonos kavargatás mellett kissé megfuttatom, majd meleg tejjel felöntöm és csomómentesre keverem, fűszerezem. Addig tartom a tűzön, míg krém állagúra besűrűsödik. Jöhet az összeállítás. A tepsit vagy jénait kivajazom. Majd elkezdem rétegezni a lasagnét: besamel, tészta (szárazon), húsos ragu, és kezdem elölről. Befejezésül, a tetejére besamel kerüljön, majd megszórom sajttal. 180 fokon készre sütöm. Az első fél órában lefedem alufóliával.

    Sztori: Macerásnak tűnhet az elkészítése, de megéri az előre csomagolt változat helyett ezt a receptet választani!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá