Bolognai lasagne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Bolognai mártáshoz:

  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél zeller
  • olaj
  • paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • fél kg darált hús
  • ketchup
  • só, bors, oregánó, rozmaring, fokhagyma

Besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 4 kanál liszt
  • 1 l tej
  • só, bors, szerecsendió
További hozzávalók:
  • fél kg lebbencs tészta
  • sajt

Elkészítése:
A bolognai mártást elkészítem: kevés olajon megfuttatom a felaprított zöldségeket, majd felöntöm paradicsompürével és egy kis vízzel. Miután puhára párolódtak leturmixolom. Kevés olajon hagymát üvegesítek. Rádobom a darált húst, megfűszerezem, egy kevés ketchupot is nyomok rá, majd a turmixot is ráöntöm, és készre párolom. A besamelt elkészítem: a vajat felolvasztom, majd rákanalazom a lisztet és folytonos kavargatás mellett kissé megfuttatom, majd meleg tejjel felöntöm és csomómentesre keverem, fűszerezem. Addig tartom a tűzön, míg krém állagúra besűrűsödik. Jöhet az összeállítás. A tepsit vagy jénait kivajazom. Majd elkezdem rétegezni a lasagnét: besamel, tészta (szárazon), húsos ragu, és kezdem elölről. Befejezésül, a tetejére besamel kerüljön, majd megszórom sajttal. 180 fokon készre sütöm. Az első fél órában lefedem alufóliával.

Sztori: Macerásnak tűnhet az elkészítése, de megéri az előre csomagolt változat helyett ezt a receptet választani!