Hozzávalók:
Bolognai mártáshoz:
Besamelhez:
Elkészítése:
A bolognai mártást elkészítem: kevés olajon megfuttatom a felaprított zöldségeket, majd felöntöm paradicsompürével és egy kis vízzel. Miután puhára párolódtak leturmixolom. Kevés olajon hagymát üvegesítek. Rádobom a darált húst, megfűszerezem, egy kevés ketchupot is nyomok rá, majd a turmixot is ráöntöm, és készre párolom. A besamelt elkészítem: a vajat felolvasztom, majd rákanalazom a lisztet és folytonos kavargatás mellett kissé megfuttatom, majd meleg tejjel felöntöm és csomómentesre keverem, fűszerezem. Addig tartom a tűzön, míg krém állagúra besűrűsödik. Jöhet az összeállítás. A tepsit vagy jénait kivajazom. Majd elkezdem rétegezni a lasagnét: besamel, tészta (szárazon), húsos ragu, és kezdem elölről. Befejezésül, a tetejére besamel kerüljön, majd megszórom sajttal. 180 fokon készre sütöm. Az első fél órában lefedem alufóliával.
Sztori: Macerásnak tűnhet az elkészítése, de megéri az előre csomagolt változat helyett ezt a receptet választani!