Bolognai borda recept

Hozzávalók:
- 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zabpehelyliszt
- durvára darált zabpehely
- só
- bors
Szószhoz:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 szál sárgarépa
- télen: egy konzerv hámozott paradicsom
- nyáron: 2-3 szem érett paradicsom
- oregano
- bazsalikom
- só
- bors
- szárított zeller levél
- 1 csomag (teljeskiörlésű) spagetti tészta
- 25 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. Sütőbe tolom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.
A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »