Bolognai borda recept
Hozzávalók:
- 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zabpehelyliszt
- durvára darált zabpehely
- só
- bors
Szószhoz:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 szál sárgarépa
- télen: egy konzerv hámozott paradicsom
- nyáron: 2-3 szem érett paradicsom
- oregano
- bazsalikom
- só
- bors
- szárított zeller levél
- 1 csomag (teljeskiörlésű) spagetti tészta
- 25 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. Sütőbe tolom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.
A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

