Bolognai borda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zabpehelyliszt
- durvára darált zabpehely
- só
- bors
Szószhoz:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 szál sárgarépa
- télen: egy konzerv hámozott paradicsom
- nyáron: 2-3 szem érett paradicsom
- oregano
- bazsalikom
- só
- bors
- szárított zeller levél
- 1 csomag (teljeskiörlésű) spagetti tészta
- 25 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. Sütőbe tolom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.
A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.