Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai borda recept

Bolognai borda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zabpehelyliszt
    • durvára darált zabpehely
    • bors

    Szószhoz:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg gomba
    • 1 szál sárgarépa
    • télen: egy konzerv hámozott paradicsom
    • nyáron: 2-3 szem érett paradicsom
    • oregano
    • bazsalikom
    • bors
    • szárított zeller levél
    • 1 csomag (teljeskiörlésű) spagetti tészta
    • 25 dkg sajt

    Elkészítése:

    A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.

    A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.

    A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. Sütőbe tolom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.

    A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá