Bolognai borda recept
Hozzávalók:
- 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zabpehelyliszt
- durvára darált zabpehely
- só
- bors
Szószhoz:
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 szál sárgarépa
- télen: egy konzerv hámozott paradicsom
- nyáron: 2-3 szem érett paradicsom
- oregano
- bazsalikom
- só
- bors
- szárított zeller levél
- 1 csomag (teljeskiörlésű) spagetti tészta
- 25 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.
A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. Sütőbe tolom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.
A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

