Bolognai borda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bolognai borda

Hozzávalók:

  • 4 szelet rántani való hús (szinte bármi jó)
  • 2 tojás
  • zabpehelyliszt
  • durvára darált zabpehely
  • bors

Szószhoz:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • télen: egy konzerv hámozott paradicsom
  • nyáron: 2-3 szem érett paradicsom
  • oregano
  • bazsalikom
  • bors
  • szárított zeller levél
  • 1 csomag (teljeskiörlésű) spagetti tészta
  • 25 dkg sajt

Elkészítése:

A darált húst a hagymákkal megpirítom, majd sózom, borsozom, amikor kifehéredett, akkor szelem rá a gombát és a kis lyukú reszelőn lereszelt répát. A paradicsom ezután kerül bele, fűrezem és addig forralom, amíg sűrű szószt nem kapok.

A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.

A rántott húst kisütöm, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és ráhalmozok egy-egy kanál szószt, majd sajttal gazdagon megszórom. Sütőbe tolom 15 percre, hogy a sajt jól rápiruljon.

A maradék szószt összekeverem a tésztával, erre helyezem a húst és tálalom.