Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolánói spagaróni recept

Bolánói spagaróni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g darálthús
    • 200 g gomba
    • 150 g füstölt, főtt sonka
    • 500 g paradicsom vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l)
    • 1 cs makaróni vagy spagetti (500 g)
    • 1 nagy fej hagyma
    • néhány gerezd fokhagyma
    • 150 g parmezán jellegű sajt reszelve
    • só, bors
    • szárított vagy friss bazsalikom
    • oregánó
    • petrezselyemzöld
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra, a gombát vékony szeletekre, a paradicsomot minél apróbbra vágom. A fokhagymát összenyomom, felaprítom, a fűszernövényeket is felvagdosom.

    Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a darálthúst, amit fehéredésig pirítok. A sonkát is hozzáteszem és kevés ismételt pirítás után, mehet bele a paradicsom és a gomba (ha nem friss paradicsommal készül, ekkor öntöm hozzá a paradicsomszószt).

    Só, bors, bazsalikom, oregánó is kerül még hozzá. Van ahol kevés hús alaplével is felöntik, de ezt én nem tartom szükségesnek. Elég paradicsom és gomba van benne, ami levet enged.

    A kész szószt a kifőtt tésztára halmozzuk. A legvégén még mehet rá egy kis aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt. A parmezán helyettesíthető más kemény sajttal.

    Tipp:

    Sokan nem tudják mi a különbség a bolognai spagetti, és a milánói makaróni közt. Mindkettő finom, de a bolognaiban nincs sonka, és gomba, a milánóiban pedig nincs darált hús. Ebben a hibrid receptben minden van, és mindenkinek ízlik, aki szereti az Olaszos ízeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá