Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra, a gombát vékony szeletekre, a paradicsomot minél apróbbra vágom. A fokhagymát összenyomom, felaprítom, a fűszernövényeket is felvagdosom.
Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a darálthúst, amit fehéredésig pirítok. A sonkát is hozzáteszem és kevés ismételt pirítás után, mehet bele a paradicsom és a gomba (ha nem friss paradicsommal készül, ekkor öntöm hozzá a paradicsomszószt).
Só, bors, bazsalikom, oregánó is kerül még hozzá. Van ahol kevés hús alaplével is felöntik, de ezt én nem tartom szükségesnek. Elég paradicsom és gomba van benne, ami levet enged.
A kész szószt a kifőtt tésztára halmozzuk. A legvégén még mehet rá egy kis aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt. A parmezán helyettesíthető más kemény sajttal.
Sokan nem tudják mi a különbség a bolognai spagetti, és a milánói makaróni közt. Mindkettő finom, de a bolognaiban nincs sonka, és gomba, a milánóiban pedig nincs darált hús. Ebben a hibrid receptben minden van, és mindenkinek ízlik, aki szereti az Olaszos ízeket.