Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal recept

Bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gnocchi-hoz:

    • 50 dkg krumpli
    • kb. 15 dkg liszt (v. amennyit a krumpli felvesz)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 mk só
    • 1 marék friss bazsalikom

    Zelleres paradicsomszószhoz:

    • 50 dkg paradicsom
    • 1 vöröshagyma
    • 2-3 szál zellerzöld
    • 2 ek ketchup
    • 1 tk cukor
    • csipet só
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Gnocchi készítése:

    A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le. Ezután krumplinyomón nyomjuk át, és hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. (Villával is összetörhetjük jó pépesre.)

    Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Ne gyúrjuk sokáig, mert akkor a tészta egyre lágyabb lesz.)

    Ezután osszuk el négy részre a tésztát, és sodorjunk mindegyikből kb. 2 cm magas rudat, majd vágjuk fel kb. 1,5 cm-es darabokra. Ezután egyesével egy villa segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk 15 percet pihenni, mielőtt kifőznénk.

    Egy edénybe tegyünk fel melegedni vizet, majd amikor már forr, óvatosan tegyük bele a gnocchit. Ezután várjuk meg, míg feljön a víz tetejére, majd főzzük még 1-2 percig. Végül szűrjük le, majd ízlés szerinti szósszal kínáljuk.

    Zelleres paradicsomszósz készítése:

    A paradicsomot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

    Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, szórjuk meg a cukorral, tegyük bele a zellerzöldet, majd főzzük kb. 20 percig.

    Amikor a paradicsom puhára főtt, vegyük ki a zellerzöldet, majd turmixoljuk össze. Ezután szűrjük át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd öntsük vissza az edénybe.

    Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a ketchupot, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

    Tálaláskor kanalazzuk a tányérba az elkészült paradicsomszószt, majd rakjunk rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Ezután reszeljünk rá sajtot, és úgy kínáljuk.

    A bazsalikomos gnocchi zelleres paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 104 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá