Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos,sonkás,paprikás langalló recept

Baconos,sonkás,paprikás langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek joghurt
    • 2 ek kacsa vagy libazsír
    • 2 db kisebb burgonya
    • 2 tk só
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kk kristálycukor

    A kenéshez:

    • 3 dl tejföl
    • 6 gerezd fokhagyma

    A feltéthez:

    • 20 dkg bacon
    • 30 dkg sonka
    • 3 piros színű kápia paprika
    • 2 hegyes erős paprika
    • 1 csomag újhagyma
    • 25 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
    langalló0-tile
    A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

    Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
    langalló16-tile
    Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá