Baconös, hagymás krumpli lángos recept
Hozzávalók:
A lángoshoz:
- 1 kg burgonya /vagy maradék főtt krumpli/
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg bacon szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg finom liszt /amennyit a krumpli felvesz/
A mártogatóshoz:
- 4 dl joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 3-4 levél medvehagyma /elhagyható/
- 1/2 szál póréhagyma
- só
- őrölt fekete bors
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Előkészítés:A hagymákat apróra a bacont vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük.
Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Két-három percig dinszteljük. Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük. A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lángosokat a hagymás joghurttal tálaljuk.
Készíthetjük maradék főtt krumpliból is!
Adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is! /aki nem szereti vagy nem eheti a sok hagymát/
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

