Baconba göngyölt rétes pikáns töltelékkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag 8 db-os réteslap
- 1-2 zacskó szeletelt bacon
- 1 kicsi olaj
Cukkinis töltelékhez:
- 1 kisebb cukkini
- 1 pohár tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint
- só
- 1 púpozott kiskanál liszt
- 2 dkg vaj
Mexikói töltelékhez:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- egy csapott kiskanál cukor
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1/2 mokkáskanál bazsalikom
- 1/2 mokkáskanál fekete őrölt bors
- ízlés szerint pici chilli
- 1 púpozott kiskanál liszt
Elkészítése:
Cukkinis töltelék:
A cukkinit összekockázom, megmosom, majd egy kis olvasztott vajon megpárolom a sóval, borssal. A lisztet elkeverem a tejföllel és az összezúzott fokhagymával, ezzel besűrítem kicsit a cukkinit. Lezárom. Egy tojást leütök, felverem villával, majd a forró cukkinis tejfölbe keverem.
Mexikói töltelék:
A hagymát összevágom apróra és olajon üvegesre párolom. Utána beleteszem a zöldségkeveréket, a fűszereket (kivéve a cukrot) és fedő alatt megpárolom, szükség szerint néha egy kis vízzel pótolva. A sűrített paradicsomot elkeverem a liszttel és beleteszem a szószba.
Megkóstolom és ízlés szerint teszek hozzá cukrot, hogy ne legyen se savanyú, se túl édes. A cukkinis töltelékhez hasonlóan teszem hozzá a tojást a lezárás után.
Összeállítás:
Egy konyharuhára kiveszek két réteslapot, meglocsolom picit olajjal, szétmaszatolom, majd a töltelék felét az egyik szélén egyenlően eloszlatom. Feltekerem a konyharuha segítségével, majd a bacon szeleteket körkörösen ráhelyezem, hogy közben kb. ugyanannyit ki is hagyjak a tésztából, mint amilyen széles a bacon.
A tepsit kiolajozom vékonyan ecsettel és ebbe beleteszem a baconos rétes rudakat. A tetejüket olajjal megkenem és 180-190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Köretként, vagy önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

