Hozzávalók:
Cukkinis töltelékhez:
Mexikói töltelékhez:
Elkészítése:
A cukkinit összekockázom, megmosom, majd egy kis olvasztott vajon megpárolom a sóval, borssal. A lisztet elkeverem a tejföllel és az összezúzott fokhagymával, ezzel besűrítem kicsit a cukkinit. Lezárom. Egy tojást leütök, felverem villával, majd a forró cukkinis tejfölbe keverem.
A hagymát összevágom apróra és olajon üvegesre párolom. Utána beleteszem a zöldségkeveréket, a fűszereket (kivéve a cukrot) és fedő alatt megpárolom, szükség szerint néha egy kis vízzel pótolva. A sűrített paradicsomot elkeverem a liszttel és beleteszem a szószba.
Megkóstolom és ízlés szerint teszek hozzá cukrot, hogy ne legyen se savanyú, se túl édes. A cukkinis töltelékhez hasonlóan teszem hozzá a tojást a lezárás után.
Egy konyharuhára kiveszek két réteslapot, meglocsolom picit olajjal, szétmaszatolom, majd a töltelék felét az egyik szélén egyenlően eloszlatom. Feltekerem a konyharuha segítségével, majd a bacon szeleteket körkörösen ráhelyezem, hogy közben kb. ugyanannyit ki is hagyjak a tésztából, mint amilyen széles a bacon.
A tepsit kiolajozom vékonyan ecsettel és ebbe beleteszem a baconos rétes rudakat. A tetejüket olajjal megkenem és 180-190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm. Köretként, vagy önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat!