Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alpesi kifli recept

Alpesi kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 evőkanál citromaroma
    • csipet só
    • sütésálló áfonyalekvár (házi készítésű)

    A szóráshoz:

    • vaníliás porcukor

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik.

    Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Ez egy régi jól bevált kis recept.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá