Rakott tészta olaszosan recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg darált húsból elkészített bolognai mártás
- 0,5 kg penne tészta
- 1 kanál vaj
- 1 púpos kanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 bögre tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só,bors,reszelt szerecsendió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- +5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát majd a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket, ízesítjük sóval és jól átkeverjük. Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást, (vigyázat ekkor már ne legyen forró a szósz) és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, a tetejére pedig reszelt sajt kerül. 200 C°-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »