Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tészta olaszosan recept

Rakott tészta olaszosan
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg darált húsból elkészített bolognai mártás
    • 0,5 kg penne tészta
    • 1 kanál vaj
    • 1 púpos kanál liszt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 bögre tej
    • 10 dkg reszelt sajt
    • só,bors,reszelt szerecsendió
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • +5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát majd a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket, ízesítjük sóval és jól átkeverjük. Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást, (vigyázat ekkor már ne legyen forró a szósz) és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, a tetejére pedig reszelt sajt kerül. 200 C°-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá