Rakott tészta olaszosan recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg darált húsból elkészített bolognai mártás
- 0,5 kg penne tészta
- 1 kanál vaj
- 1 púpos kanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 bögre tej
- 10 dkg reszelt sajt
- só,bors,reszelt szerecsendió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- +5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát majd a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket, ízesítjük sóval és jól átkeverjük. Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást, (vigyázat ekkor már ne legyen forró a szósz) és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, a tetejére pedig reszelt sajt kerül. 200 C°-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »