Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval ízesítve készre főzzük. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, átfuttatjuk rajta az összenyomott fokhagymát majd a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel simára kevergetve felfőzzük. A végén hozzáadjuk a sajtot és a fűszereket, ízesítjük sóval és jól átkeverjük. Az elkészült sajtszósz harmadához keverünk egy egész tojást, (vigyázat ekkor már ne legyen forró a szósz) és ebben forgatjuk át a sós vízben kifőtt tésztát. Tűzálló edényben rétegezzük: tészta, húsos mártás, tészta, sajtszósz, a tetejére pedig reszelt sajt kerül. 200 C°-os sütőben rövid idő alatt összesütjük.