Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykacomb filé
- 3 ek olaj
- 2 közepes szál sárgarépa
- 2 dl zöldborsó
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 púpos tk liszt
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.
A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.
(Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)
Melegen, főtt tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »