Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykacomb filé
- 3 ek olaj
- 2 közepes szál sárgarépa
- 2 dl zöldborsó
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 púpos tk liszt
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.
A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.
(Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)
Melegen, főtt tésztával kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.