Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulykacomb filé
- 3 ek olaj
- 2 közepes szál sárgarépa
- 2 dl zöldborsó
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 púpos tk liszt
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.
A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.
(Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)
Melegen, főtt tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »