Zöldséges-tejszínes pulykacsíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykacomb filé
  • 3 ek olaj
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 2 dl zöldborsó
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 púpos tk liszt
  • 3 dl főzőtejszín (20%-os)

Elkészítése:

A húst és a zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, majd a pulykát vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát negyed karikára szeleteljük.

A lecsepegett húst a felhevített olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Ízesítjük sóval, borssal. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Ha már puha a hús, de van még leve, hozzáadjuk a zöldségeket is.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ha már a répa és a borsó is megfőtt, a raguhoz keverjük, hagyjuk besűrűsödni.

(Itt még érdemes megkóstolni, mert a zöldségek miatt lehet kíván egy kevés sót.)

Melegen, főtt tésztával kínáljuk.