Zöldséges rizses hús pulykából recept
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacomb
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (liba, kacsa)
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 zeller
- 50 dkg gomba
- 2 paradicsom
- 2 kápia paprika
- 1 tk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 bögre rizs
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A pulykacombot kicsontozzuk, majd felkockázzuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát a zsíron megdinszteljük, majd a hússal együtt fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felaprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, beleöntjük a rizst. Megszórjuk a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd felöntjük 3 bögre vízzel, és sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt, a rizs puhulásáig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


