Zöldséges rakott recept

Hozzávalók:
- kb 6 szelet csirkemell
- 1 közepes fej kelkáposzta
- sárgarépa
- zöldborsó
- kelbimbó
- karfiol
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- fél liter tejföl
- só
- bors
Elkészítése:
A kelkáposztát levelire szedjük, (a vastag torzsájából én le szoktam vágni), majd sós vízben pár percig főzzük, kiszedjük, lecsepegtetjük.
A többi zöldséget vajon félig megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá. Az összevágott petrezselyemzöldet a párolás vége felé tesszük bele. (Mennyiséget nem írtam,mindenki ízlése szerint variálhatja az arányokat,az összmennyiség viszont minimum 1 kg legyen).
A húst kicsit klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk.
Vajazott tepsi aljára tegyünk bőven káposzta levelet,tetejére tegyünk egy sor párolt zöldséget, befedjük a húsokkal. A húsokat befedjük a maradék párolt zöldséggel, legfelülre pedig a maradék kelkáposzta levelekkel beborítjuk.
A tejfölt sóval elkeverjük és a kelkáposzta tetejére egyenletesen elkenjük. 200 fokon kb 30-45 percig süssük,attól függően mennyire vastag a húsunk.
Tipp:
Bármilyen zöldséget tehetünk bele,gombával,cukkinivel,brokkolival is nagyon finom.A húst ízlés szerint fűszerezzük,nekünk elég rá a só és bors.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »