Zöldséges rakott

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 6 szelet csirkemell
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • sárgarépa
  • zöldborsó
  • kelbimbó
  • karfiol
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • fél liter tejföl
  • bors

Elkészítése:

A kelkáposztát levelire szedjük, (a vastag torzsájából én le szoktam vágni), majd sós vízben pár percig főzzük, kiszedjük, lecsepegtetjük.

A többi zöldséget vajon félig megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá. Az összevágott petrezselyemzöldet a párolás vége felé tesszük bele. (Mennyiséget nem írtam,mindenki ízlése szerint variálhatja az arányokat,az összmennyiség viszont minimum 1 kg legyen).

A húst kicsit klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk.

Vajazott tepsi aljára tegyünk bőven káposzta levelet,tetejére tegyünk egy sor párolt zöldséget, befedjük a húsokkal. A húsokat befedjük a maradék párolt zöldséggel, legfelülre pedig a maradék kelkáposzta levelekkel beborítjuk.

A tejfölt sóval elkeverjük és a kelkáposzta tetejére egyenletesen elkenjük. 200 fokon kb 30-45 percig süssük,attól függően mennyire vastag a húsunk.

Tipp:

Bármilyen zöldséget tehetünk bele,gombával,cukkinivel,brokkolival is nagyon finom.A húst ízlés szerint fűszerezzük,nekünk elég rá a só és bors.