Zöldséges pulykaszív recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykaszív
- 2 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- ételízesítő
- őrölt bors
- olaj
Elkészítése:
A pulyka szívet megtisztítom. Ez azt jelenti, hogy a végét, ahol az erek csatlakoznának, levágom. Kettévágok minden szívet, mert elég nagyok, és jól átmosom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem mindkettőt. Rádobom a szívet és fehéredésig sütöm, majd megszórom az ételízesítővel, borssal, és felöntöm vízzel annyira, hogy jó félig ellepje. A szívnek több idő kell puhulni, mint egy csirkehúsnak, ezért teszek rá több vizet is, a végén majd elfőzöm. Ha esetleg akad egy korty fehérbor a háznál,akkor rá lehet nyugodtan önteni, kellemes ízt ad neki. A paprikát felvágom kockákra, és azt is a lábosba teszem. Fedő alatt kis lángon félig puhára párolom. Amíg fő, addig a sárgarépát is megtisztítom,és kisujjnyi széles csíkokra vagdalom. Ha a szív már eleget puhult akkor hozzáteszem a sárgarépa csíkokat és a fagyasztott (vagy szezonban friss) borsót. Együtt főzöm tovább, majd ha már minden elég puha, akkor leveszem a fedőt és feljebb csavarom a lángot, hogy a felesleges lé el tudjon főni alóla, besűrűsödjön kicsit a szaftja. Ebben nagy segítség a hagyma, ezért nem szabad kispórolni belőle.