Zöldséges pulykaszív

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykaszív
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítése:
A pulyka szívet megtisztítom. Ez azt jelenti, hogy a végét, ahol az erek csatlakoznának, levágom. Kettévágok minden szívet, mert elég nagyok, és jól átmosom. A hagymát felkockázom, a fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olajon megdinsztelem mindkettőt. Rádobom a szívet és fehéredésig sütöm, majd megszórom az ételízesítővel, borssal, és felöntöm vízzel annyira, hogy jó félig ellepje. A szívnek több idő kell puhulni, mint egy csirkehúsnak, ezért teszek rá több vizet is, a végén majd elfőzöm. Ha esetleg akad egy korty fehérbor a háznál,akkor rá lehet nyugodtan önteni, kellemes ízt ad neki. A paprikát felvágom kockákra, és azt is a lábosba teszem. Fedő alatt kis lángon félig puhára párolom. Amíg fő, addig a sárgarépát is megtisztítom,és kisujjnyi széles csíkokra vagdalom. Ha a szív már eleget puhult akkor hozzáteszem a sárgarépa csíkokat és a fagyasztott (vagy szezonban friss) borsót. Együtt főzöm tovább, majd ha már minden elég puha, akkor leveszem a fedőt és feljebb csavarom a lángot, hogy a felesleges lé el tudjon főni alóla, besűrűsödjön kicsit a szaftja. Ebben nagy segítség a hagyma, ezért nem szabad kispórolni belőle.