Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldségágyon sült csirkeszárnyak recept

Zöldségágyon sült csirkeszárnyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirke szárny
    • 1 tk sült csirke fűszersó
    • 1 ek zsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 nagy szem krumpli
    • 4 nagy darab csicsóka
    • 2 nagy szál sárgarépa
    • 1 dl víz
    • 4 ek olaj
    • 1 ek házi ételízesítő
    • 0,5 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    A szárnyakat hideg vízben alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Leitatjuk a felesleges vizet róla és meghintjük fűszersóval.

    A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.

    Egy közepes tepsit vékonyan kizsírozunk, beleszórjuk a hagymakarikákat és ráhalmozzuk a többi zöldséget is. Sóval, borssal megszórjuk, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkeszárnyakat. Meglocsoljuk kevés olajjal és a vízben elkevert ételízesítővel.

    Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és hőlégkeveréses módban addig sütjük, amíg a hús megpuhul (kb. 40-45 perc). Ekkor levesszük a fóliát róla, és időnként a szaftjával locsolgatva szép ropogósra sütjük.

    Tipp:

    Ritkán készítek csirke szárnyból ételt, most is csak egy kis adagot sütöttem, mégpedig vegyes zöldségágyon. Ilyen módon is először. Így a csicsóka is fogy, ami a diétázó körete lett, a krumplira a kicsik tartottak igényt, a répa közös lett. Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre lesz tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá