Zöldségágyon sült csirkeszárnyak recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke szárny
- 1 tk sült csirke fűszersó
- 1 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 nagy szem krumpli
- 4 nagy darab csicsóka
- 2 nagy szál sárgarépa
- 1 dl víz
- 4 ek olaj
- 1 ek házi ételízesítő
- 0,5 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
Elkészítése:
A szárnyakat hideg vízben alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Leitatjuk a felesleges vizet róla és meghintjük fűszersóval.
A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit vékonyan kizsírozunk, beleszórjuk a hagymakarikákat és ráhalmozzuk a többi zöldséget is. Sóval, borssal megszórjuk, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkeszárnyakat. Meglocsoljuk kevés olajjal és a vízben elkevert ételízesítővel.
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és hőlégkeveréses módban addig sütjük, amíg a hús megpuhul (kb. 40-45 perc). Ekkor levesszük a fóliát róla, és időnként a szaftjával locsolgatva szép ropogósra sütjük.
Tipp:
Ritkán készítek csirke szárnyból ételt, most is csak egy kis adagot sütöttem, mégpedig vegyes zöldségágyon. Ilyen módon is először. Így a csicsóka is fogy, ami a diétázó körete lett, a krumplira a kicsik tartottak igényt, a répa közös lett. Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre lesz tálalható.