Hozzávalók:
Elkészítése:
A szárnyakat hideg vízben alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Leitatjuk a felesleges vizet róla és meghintjük fűszersóval.
A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit vékonyan kizsírozunk, beleszórjuk a hagymakarikákat és ráhalmozzuk a többi zöldséget is. Sóval, borssal megszórjuk, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkeszárnyakat. Meglocsoljuk kevés olajjal és a vízben elkevert ételízesítővel.
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és hőlégkeveréses módban addig sütjük, amíg a hús megpuhul (kb. 40-45 perc). Ekkor levesszük a fóliát róla, és időnként a szaftjával locsolgatva szép ropogósra sütjük.
Ritkán készítek csirke szárnyból ételt, most is csak egy kis adagot sütöttem, mégpedig vegyes zöldségágyon. Ilyen módon is először. Így a csicsóka is fogy, ami a diétázó körete lett, a krumplira a kicsik tartottak igényt, a répa közös lett. Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre lesz tálalható.