Zöldségágyon sült csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldségágyon sült csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke szárny
  • 1 tk sült csirke fűszersó
  • 1 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 nagy szem krumpli
  • 4 nagy darab csicsóka
  • 2 nagy szál sárgarépa
  • 1 dl víz
  • 4 ek olaj
  • 1 ek házi ételízesítő
  • 0,5 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Elkészítése:

A szárnyakat hideg vízben alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Leitatjuk a felesleges vizet róla és meghintjük fűszersóval.

A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.

Egy közepes tepsit vékonyan kizsírozunk, beleszórjuk a hagymakarikákat és ráhalmozzuk a többi zöldséget is. Sóval, borssal megszórjuk, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkeszárnyakat. Meglocsoljuk kevés olajjal és a vízben elkevert ételízesítővel.

Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és hőlégkeveréses módban addig sütjük, amíg a hús megpuhul (kb. 40-45 perc). Ekkor levesszük a fóliát róla, és időnként a szaftjával locsolgatva szép ropogósra sütjük.

Tipp:

Ritkán készítek csirke szárnyból ételt, most is csak egy kis adagot sütöttem, mégpedig vegyes zöldségágyon. Ilyen módon is először. Így a csicsóka is fogy, ami a diétázó körete lett, a krumplira a kicsik tartottak igényt, a répa közös lett. Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre lesz tálalható.