Zöld füvekkel párolt jérce recept

Hozzávalók:
- 1 szép jérce
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- csipetnyi kakukkfű
- 1 babérlevél
- néhány szem borókabogyó
- 1 dl tejföl
- citromlé
Elkészítés:
A jércét a szalonnával sűrűn megtűzdeljük, és az olajban pirított, reszelt hagymán megforgatjuk. Beletesszük valamennyi fűszert, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. A csirkét deszkán fölszeleteljük, és a levébe egy kevés citromlével ízesített tejfölt keverünk. A csirkedarabokat a mártásba visszatesszük, és jól átmelegítve, de nem forralva, rizzsel körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »