Zöld füvekkel párolt jérce

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szép jérce
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • néhány szem borókabogyó
  • 1 dl tejföl
  • citromlé

Elkészítés:
A jércét a szalonnával sűrűn megtűzdeljük, és az olajban pirított, reszelt hagymán megforgatjuk. Beletesszük valamennyi fűszert, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. A csirkét deszkán fölszeleteljük, és a levébe egy kevés citromlével ízesített tejfölt keverünk. A csirkedarabokat a mártásba visszatesszük, és jól átmelegítve, de nem forralva, rizzsel körítve tálaljuk.