Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Wellington csirkemell recept

Wellington csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • fél kg gomba
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 cs leveles tészta
    • bors
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál mustár
    • zsiradék

    Elkészítése:

    A megmosott csirkemellet szárazra törlöm, megkenem a mustárral, fűszerezem és mindkét oldalukat hirtelen átsütöm. Félreteszem, alufólia alatt pihentetem, figyelek, hogy ne hűljön ki. A vissza maradt zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, közben a megmosott tisztított gombát felaprítom, a hagymára teszem, és addig pirítom, amíg minden lé elpárolog alóla.

    Közben a felengedett leveles tésztát kb fél centisre nyújtom. Megvárom amíg kicsit szoba hőmérsékletűre hűl a gomba. A gombát egyenletesen elosztom a tésztán, ügyelve arra, hogy maradjon 1-2 centi hely a lezárásra.
    A csirkemellet elrendezem a gombás masszán, a kimaradt széleket bekenem a felvert tojással, és elkezdem feltekerni, úgy hogy a végén egy rúdformát kapjak. A széleket jól lenyomkodom, a tetejét kicsit bevagdosom, lekenem tojással és 200 fokon kb 30-40 perc alatt készre sütöm.

    Tipp:

    Remekül működik szűzérmével is, ugyan ezen eljárás alapján.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá