Vörösboros kacsamell recept
Hozzávalók:
- 1 kacsamell filé
- 1 dl vörösbor
- só,bors,fokhagyma
- 2-3 zsályalevél
- 1 szál rozmaring
- 1 dl olaj
- 1,5 kg újburgonya
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítése:
A kacsamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és az olajban kérget sütünk neki. Felöntjük a borral, beletesszük a zsályát, rozmaringot és a fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk a húst(kb.20 perc). A burgonyát megkaparjuk, sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet egy kanál olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk. Összeforgatjuk a megfőtt burgonyával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

