Vörösboros kacsamell recept

Hozzávalók:
- 1 kacsamell filé
- 1 dl vörösbor
- só,bors,fokhagyma
- 2-3 zsályalevél
- 1 szál rozmaring
- 1 dl olaj
- 1,5 kg újburgonya
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítése:
A kacsamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és az olajban kérget sütünk neki. Felöntjük a borral, beletesszük a zsályát, rozmaringot és a fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk a húst(kb.20 perc). A burgonyát megkaparjuk, sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet egy kanál olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk. Összeforgatjuk a megfőtt burgonyával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »