Vörösboros kacsamell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kacsamell filé
  • 1 dl vörösbor
  • só,bors,fokhagyma
  • 2-3 zsályalevél
  • 1 szál rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 1,5 kg újburgonya
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítése:
A kacsamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és az olajban kérget sütünk neki. Felöntjük a borral, beletesszük a zsályát, rozmaringot és a fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk a húst(kb.20 perc). A burgonyát megkaparjuk, sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet egy kanál olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk. Összeforgatjuk a megfőtt burgonyával.