Vajas csirke egészben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1,2 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 1 db hegyes erős paprika
- só
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 1 ek durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk cayenne-i bors
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megsózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a fűszereket és alaposan bekenjük vele a csirkét.
A maradék fűszeres vajjal összekeverjük a burgonyát, tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, majd a befűszerezett csirkét.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük a csirkét. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A vajas csirke egészben sütve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »