Vajas csirke egészben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 mk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 ek durvára darált bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk cayenne-i bors

Elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megsózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a fűszereket és alaposan bekenjük vele a csirkét.

A maradék fűszeres vajjal összekeverjük a burgonyát, tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, a karikákra vágott csípős paprikát, majd a befűszerezett csirkét.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük a csirkét. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!