Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas csirkecombok zsemlegombóccal recept

Vadas csirkecombok zsemlegombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb
    • 6-8 sárgarépa
    • 1 zellergumó
    • 2 fehérrépa
    • 2 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 4 babérlevél
    • 10 szem boróka bogyó
    • 10 szem szegfűbors
    • 2 ek étolaj
    • 3 ek cukor
    • 0,5 citrom leve és héja
    • 1-2 ek mustár
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt

    Zsemlegombóchoz:

    • 3 zsemle
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7-8 ek rétesliszt
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk és 2-3 darabba vágjuk.

    A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, lerakjuk az aljára a répákat, a zellert, a hagymát, a babérlevelet, a borókabogyót, a szegfűborsot. Megsózzuk, darálunk rá kevés borsot, majd elhelyezzük rajta a húst, a fokhagymát és ezt a réteget is megsózzuk, borsozzuk.

    Aláöntjük a bort, lefedjük fóliával és 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és néhányszor meglocsolva a saját levével 30 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Ha elkészült, a húsokat leszedjük róla és melegen tartjuk. A babérleveleket eltávolítjuk.

    Közben egy lábasban cukrot karamellízálunk, majd beleöntjük a tepsi tartalmát, megszórjuk liszttel és kicsit megpirítjuk. Felöntjük 5-6 dl vízzel és egy botmixerrel pépesre turmixoljuk.

    Ízesítjük mustárral, citromlével, citrom héjjal. Sózzuk, felforraljuk és a szósz sűrűségét vízzel beállítjuk. Belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk és tálaljuk.

    Zsemlegombóc készítése:

    A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázzuk és egy tepsiben aranybarnára pirítjuk. A tojásokat elkeverjük étolajjal, rétesliszttel és pici sóval. A lágy masszába forgatjuk a pirított zsemlekockákat és evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt, kiszedjük és lecsepegtetjük.

    Tálaláskor szószt szedünk a tányérra, elhelyezzük rajta a húst és a zsemlegombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá