Túrós pulykafasírt brokkolipürével recept

Hozzávalók:
A fasírthoz (19 darabhoz):
- 500 g darált pulykahús
- 200 g zsírszegény túró
- 50 g zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk oregánó
- 1 mk fűszerpaprika
A brokkolipüréhez (2 adag):
- 1 db brokkoli
- sózott víz a főzéshez
- fél szerecsendió
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1 mk vegeta
- 1 dl főzőtejszín
- 1 tk liszt
Elkészítése:
A fasírttal indítok, mert amíg az sül, addig megleszek a pürével is.
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, összekockázom. A fokhagymát is meghámozom.
Egy kis lábasban felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Picit kihűtöm.
A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát, és a tojást. Kicsit eldolgozom. Végül ráteszem a vöröshagymát, rányomom fokhagymanyomóval a fokhagymát is. Kézzel gondosan átgyúrom.
A kész masszából megnedvesített kézzel közepes nagyságú golyókat formálok, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezek.
180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
A püréhez a brokkolit rózsáira szedem egy szűrőbe, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm. Belereszelek fél szerecsendiót, hozzáadom a sót, a borsot, a vegetát. A lisztet a tejszínnel habverővel csomómentesre habarom, majd a püréhez keverem. Egyet forralok rajta, hogy szépen besűrűsödjön, ne látszódjon a tejszín a pürében, hanem egyszínű, zöld legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »