Túrós pulykafasírt brokkolipürével recept
Hozzávalók:
A fasírthoz (19 darabhoz):
- 500 g darált pulykahús
- 200 g zsírszegény túró
- 50 g zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk oregánó
- 1 mk fűszerpaprika
A brokkolipüréhez (2 adag):
- 1 db brokkoli
- sózott víz a főzéshez
- fél szerecsendió
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1 mk vegeta
- 1 dl főzőtejszín
- 1 tk liszt
Elkészítése:
A fasírttal indítok, mert amíg az sül, addig megleszek a pürével is.
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, összekockázom. A fokhagymát is meghámozom.
Egy kis lábasban felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Picit kihűtöm.
A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát, és a tojást. Kicsit eldolgozom. Végül ráteszem a vöröshagymát, rányomom fokhagymanyomóval a fokhagymát is. Kézzel gondosan átgyúrom.
A kész masszából megnedvesített kézzel közepes nagyságú golyókat formálok, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezek.
180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
A püréhez a brokkolit rózsáira szedem egy szűrőbe, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm. Belereszelek fél szerecsendiót, hozzáadom a sót, a borsot, a vegetát. A lisztet a tejszínnel habverővel csomómentesre habarom, majd a püréhez keverem. Egyet forralok rajta, hogy szépen besűrűsödjön, ne látszódjon a tejszín a pürében, hanem egyszínű, zöld legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









