Túrós pulykafasírt brokkolipürével recept

Hozzávalók:
A fasírthoz (19 darabhoz):
- 500 g darált pulykahús
- 200 g zsírszegény túró
- 50 g zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk oregánó
- 1 mk fűszerpaprika
A brokkolipüréhez (2 adag):
- 1 db brokkoli
- sózott víz a főzéshez
- fél szerecsendió
- ízlés szerint só
- csipet bors
- 1 mk vegeta
- 1 dl főzőtejszín
- 1 tk liszt
Elkészítése:
A fasírttal indítok, mert amíg az sül, addig megleszek a pürével is.
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, összekockázom. A fokhagymát is meghámozom.
Egy kis lábasban felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Picit kihűtöm.
A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a zabpelyhet, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, majd a túrót, a fűszerpaprikát, és a tojást. Kicsit eldolgozom. Végül ráteszem a vöröshagymát, rányomom fokhagymanyomóval a fokhagymát is. Kézzel gondosan átgyúrom.
A kész masszából megnedvesített kézzel közepes nagyságú golyókat formálok, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezek.
180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
A püréhez a brokkolit rózsáira szedem egy szűrőbe, átmosom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm. Belereszelek fél szerecsendiót, hozzáadom a sót, a borsot, a vegetát. A lisztet a tejszínnel habverővel csomómentesre habarom, majd a püréhez keverem. Egyet forralok rajta, hogy szépen besűrűsödjön, ne látszódjon a tejszín a pürében, hanem egyszínű, zöld legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »