Túrós – Paprikás pulyka rolád párolt rizzsel recept
Ők is elkészítették

Túró kedvelőknek és húsimádóknak ajánlom ezt a szaftos , látványos töltött roládot. Lehűtve hidegtálakhoz, de akár szendvics feltétnek is jó megoldás lehet.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulyka hús
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- só, fehér bors
- 1 ek paradicsompüré
- 1-1 kk oregáno és kakukkfű
- 1 ek olíva olaj
- 1 szikkadt zsemle
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, fehér bors
- 1 ek finomra vágott petrezselyem
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 kisebb pritaminpaprika felkockázva
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy nagyobb tepsit előkészítünk, ne kelljen majd maszatos kezünkkel ügyetlenkednünk ;)
Szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva a darált húshoz keverjük.Apró kockára vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és fűszerekkel ízesítjük. Olívaolajat is bele dolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát tehetünk hozzá, hogy a masszánk szépen összeálljon.
Töltelékhez a túrót egy villával átnyomkodjuk, sózzuk borsozzuk és a kis kockákra vágott pritamin paprikával dúsítjuk.Tejföllel finomíthatunk állagán (ez a túró nedvesség tartalmától függ), de ne legyen túl laza, mert kifolyik sütés közben a húsból. Tojást és búzadarát adunk hozzá kötőanyag gyanánt. Jól dolgozzuk át kezünkkel. Frissen vágott petrezselyemmel színesítjük a látványt :)
Húsos masszát egy sütőpapíron egyenletesen elterítjük és rákanalazzuk a tölteléket, amit szintén óvatosan elsimítunk rajta. A Sütőpapír segítségével felgöngyöljük rolád alakban és átemeljük papírostól az előkészített tepsinkre. 180 fokon 30 -35 perc alatt jól átsül a roládunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »