Toszkán csirke nokedlivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 40 dkg csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg krémsajt
- 5 dkg kecskesajt
- 200 ml főzőtejszín
- 3 ek olívaolaj
- 8 g toszkán fűszerkeverék
- 1 kávéskanál só
- 3 dkg parmezán sajt
Nokedlihez:
- 40 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál só
- 3 dl víz
Elkészítése:
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát összezúzzuk.
A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel. Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat és pirítsuk át. Öntsük hozzá a tejszínes keveréket és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.
Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.
Nokedli készítése: az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.
Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát vagy nokedliszaggató segítségével vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.
Tipp:
A kecskesajt finom krémessé varázsolta ezt az ételt.