Toszkán csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb kettévágva, kicsontozva
- 4-5 szelet füstölt sonka
- 1 nagy fej lila hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- provánszi fűszerkeverék
- olajbogyó
- 1/2 dl kóla
Elkészítése:
A sütőtál alját kirakjuk a sonka szeletekkel és ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát. Erre jönnek a befűszerezett húsdarabok, majd megszórjuk olajbogyóval ízlés szerint. Aláöntjük a kólát, több folyadék nem is kell, hiszen a hús is enged majd és a sonka is valamennyit sütés közben.
Letakarjuk fóliával és közepes lángon egy jó 50 percet sütjük. Levesszük a fóliát, hagyjuk, hogy elfője a levét (ha túl sok lenne, le is lehet kanalazni belőle). Megszórjuk a sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt megolvadjon rajta.
Zöld fűszeres krumplipürével tálaltam, finom ebéd volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »