Toszkán csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb kettévágva, kicsontozva
- 4-5 szelet füstölt sonka
- 1 nagy fej lila hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- provánszi fűszerkeverék
- olajbogyó
- 1/2 dl kóla
Elkészítése:
A sütőtál alját kirakjuk a sonka szeletekkel és ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát. Erre jönnek a befűszerezett húsdarabok, majd megszórjuk olajbogyóval ízlés szerint. Aláöntjük a kólát, több folyadék nem is kell, hiszen a hús is enged majd és a sonka is valamennyit sütés közben.

Letakarjuk fóliával és közepes lángon egy jó 50 percet sütjük. Levesszük a fóliát, hagyjuk, hogy elfője a levét (ha túl sok lenne, le is lehet kanalazni belőle). Megszórjuk a sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt megolvadjon rajta.
Zöld fűszeres krumplipürével tálaltam, finom ebéd volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

