Toszkán csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb kettévágva, kicsontozva
- 4-5 szelet füstölt sonka
- 1 nagy fej lila hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- provánszi fűszerkeverék
- olajbogyó
- 1/2 dl kóla
Elkészítése:
A sütőtál alját kirakjuk a sonka szeletekkel és ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát. Erre jönnek a befűszerezett húsdarabok, majd megszórjuk olajbogyóval ízlés szerint. Aláöntjük a kólát, több folyadék nem is kell, hiszen a hús is enged majd és a sonka is valamennyit sütés közben.
Letakarjuk fóliával és közepes lángon egy jó 50 percet sütjük. Levesszük a fóliát, hagyjuk, hogy elfője a levét (ha túl sok lenne, le is lehet kanalazni belőle). Megszórjuk a sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt megolvadjon rajta.
Zöld fűszeres krumplipürével tálaltam, finom ebéd volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »